Donatii

CAMPANIA 2017 – REDIRECTIONEAZA 2% CATRE ASOCIATIA “Bunici si Nepoti”

Ajutati donand direct in contul IBAN al Asociatiei “Bunici si Nepoti”, deschis la UNICREDIT-ŢIRIAC BANK din Alba Iulia: RO54 BACX 0000 0010 5813 5000 cont in RON, cu sediul in Sat Sancrai, Mun. Aiud, Str. Poet Andrei Muresanu, Nr. 52, Jud. Alba, Cod 510209, CIF 31405772 SAU folosind butonul de donatii din site.

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit platit de angajator, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului roman, modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este directionat de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta!

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra sau angajatorul, l-ati platit statului roman pentru salariul din anul 2016 si, doriti sa sprijiniti activitatea asociatiei “Bunici si Nepoti”, completati si depuneti, pana la data de 25 MAI 2017, formularul 230 (in cazul impozitului pentru salarii) sau formularul 200 (daca ati aveti II, PF, sau alte venituri inafara salariului), astfel:

PASUL 1:
a) Pentru VENITURI DIN SALARIU: DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 230 precompletat cu datele Asociatiei “Bunici si Npoti”.

b) Pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 200 precompletat cu datele Asociatiei “Bunici si Nepoti”.

ANUL la care se face referire in formular este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2016, conform fisei fiscale.

Denumire entitate nonprofit: Asociatia Bunici si Nepoti

Cod de identificare fiscala: 31405772

Cont bancar (IBAN): RO54 BACX 0000 0010 5813 5000

PASUL 2:
Completati cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE DE MAI SUS.

ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.

a) Pentru VENITURI DIN SALARIU: completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate.

b) Pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: formularul 200 trebuie completat, citind cu atentie instructiunile de la final, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

Nu trebuie trecuta suma corespunzatoare a 2% din impozit, lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: “…Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat …”

PASUL 3:
Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

Nota: Domiciliu fiscal este adresa unde aveti domiciliul sau adresa unde locuiti efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu; prin adresa unde locuiti efectiv se intelege adresa locuintei pe care o persoana o foloseste in mod continuu peste 183 de zile intr-un an calendaristic, intreruperile de scurta durata nefiind luate in considerare.

DESCARCA MODEL COMPLETAT FORMULAR 230


O ALTA METODA DE DONATIE SUB FORMA DE SPONSORIZARE

Ca si SOCIETATE COMERCIALA, puteti folosi 20% din impozitul pe profit pentru a sponsoriza cauza in care credeti. Semnati un contract de sponsorizare pentru Asociatia “Bunici si Nepoti” si suma respectiva va fi dedusa din impozitul datorat statului.

Potrivit prevederilor Codului Fiscal, cheltuielile de sponsorizare pot fi scazute din impozitul pe profit datorat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat si sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri. Aici gasiti ghidul fiscal si contabil util pentru contabilul dumneavoastra.

Descarcati contractul de sponsorizare si completati-l cu datele societatii si trimiteti-l pe adresa noasta de email contact@bunicisinepoti.ro

CONTRACT DE SPONSORIZARE

Va punem la dispozitie lista celor care au sustinut Asociatia noastra si care de bunavoie au dorit sa apara in ea ↘

Lista donatorilor si partenerilor asociatiei